fbpx
FLEXRA logo horizontal white
Responsive websitedesign 2021 laptop

Varför webbplatsdesign är viktigt för små och nya företag 2022

Iögonfallande webbplatsdesign ansluter mer till besökarna. Så om din webbplats har iögonfallande design kan den ge dig en bättre konverteringsgrad. Varför webbplatsdesign är viktigt för små och nya företag skall vi idag behandla.

En genomtänkt och snygg webbplats kan göra stor skillnad när du vill nå potentiella kunder. Att vara ett legitimerat företag och ha noll trovärdighet kan påverka ditt företags image negativt. Det är här smart och snygg webbplatsdesign kommer in.

Vi tror att många inte inser att en webbplats är viktigt för små och nya företag. Men det är dags att dra fördel av internet. Således kan investeringar i webbdesign av hög kvalitet vara bra beslut för att driva ditt företag.

Utvecklingen av webbteknologi har gått framåt, där verksamheten kan representera sig själv i onlinevärlden. Och kan bli den viktigaste delen av det dagliga livet. Det är inget fel i att säga att den professionella webbdesignen spelar en stor roll för att locka nya kunder.

Således är det denna fråga vi diskuterar här!

Men innan vi fördjupar oss i hur, så måste vi ställa oss frågan:

Vad är en webbplats?

En webbplats är en enda domän som består av olika webbsidor, innehåll och mycket mer.

Vad vi alla inte vet är fördelen med en webbplats som den kan ge ditt företag. Den stora chocken är hur pass många företag som faktiskt fortfarande inte har en webbplats eller närvaro online. Med vilka de inte genererar potentiella kunder och försäljningar för sina företag och nystartade företag.

Efter att ha fått veta vad en webbplats är, måste vi diskutera en annan fråga som är följande:

Vad är webbdesign?

Webbdesign betyder planering, skapande, uppdatering och arbete som utförs på webbplatsutveckling. Ofta innehåller det informationsarkitektur, webbplatsstruktur, användargränssnitt och mycket mer.

Enkelt sagt kombineras alla dessa webbplatselement till en webbplats. Dessutom innebär det fler abstrakta element. Som användbarhet, användarvanor, navigering och andra saker. Det förenklar användningen av en webbplats och hjälper ofta användare eller besökare att hitta informationen snabbare.

Vad är webbdesign illustration

Och nu måste vi diskutera varför detta är så viktigt.

Varför webbdesign är viktigt för små och nya företag.

En vetenskaplig studie och teknik säger att det tar en persons ögon 2,6 sekunder att fokusera på det specifika elementet på webbplatsen när den laddas. Således bildar sig tittaren snabbt en åsikt baserad på vad de har sett.

Därför har människors tänkande en bild av ditt företag baserat på deras erfarenheter som de har haft med varumärket. En bra designad logotyp och webbplats inspirerar förtroende eftersom den ser bra eller professionell ut. Ofta, om företaget är villigt att koncentrera sig på att skapa en ren och funktionell design som är enkel att använda, kan det vara en indikator på hur deras produkter kan vara.

Bra webbdesign återspeglar inte bara företagets uppdrag utan också funktionellt. Medvetet bör vi också veta varför webbdesign är viktigt? Ganska lätt! Som vi alla vet att den viktigaste delen av en webbplats är dess navigering. Därför kan navigering hjälpa eller stjälpa hela webbplatsen.

Navigering: Navigering på webbplatsen innehåller vanligtvis en navigeringsfält eller en lista med länkar. De separata sidorna på en webbplats. Men bra navigering bör vara lätt att hitta och förstå. Ofta gör det det snabbt och enkelt att navigera hela webbplatsen.

Vidare kommer vi att diskutera samma punkt i vårt skäl till varför webbdesign är viktigt för små och nya företag. Så låt oss sätta tänderna i varför.

Skälen till varför webbplatsdesign är viktigt för små och nya företag

Ärligt talat, att ha en webbplats är ett bra tillfälle för ett litet eller nystartat företag. För att visa vad ditt företag erbjuder till kunder. Det fungerar också som en plattform för kommunikation med andra företagare och kunder.

Webbdesign illustration

Mycket ofta ignorerar vissa människor webbplatsens betydelse. Och försöka skapa ett företag och starta utan närvaro på nätet, vilket kan störa dem i framtiden. Därför är anledningen till att webbplatsdesign är viktig för ett litet företag och nystartade företag följande:

1. Första intrycket spelar stor roll

Vad din kund eller besökare ser när de besöker din webbplats först avgör hur de uppfattar dig som verksamheten. Det är därför viktigt att du ser till vad de ser först på din webbplats.

Och vilken är den bästa representationen av dina företagstjänster? Processen att göra det här är dock genom att använda tjänsterna hos en professionell webbplatsdesigner. Även om ditt företag säljer de bästa produkttjänsterna på marknaden kommer en webbplats att spela en viktig roll i marknadsföringen av produkterna.

Detta är det främsta skälet till att du kommer att behöva en webbplats som kan kommunicera med konsumenterna och övertyga dem att köpa från dig istället för från dina konkurrenter.

2. Tillgänglighet är a och o

Det är nästan omöjligt för småföretag och nystartade företag att svara på telefonsamtal vid midnatt. Men med webbplatsen kan människor ha tillgång till ditt företag tjugofyra timmar varje vecka, månad och år.

Därför behöver du inte oroa dig för att stänga butiken eller betala anställda för att arbeta övertid. Eftersom kunder kan göra affärer med dig på nätet.

Detta kan vara fördelaktigt för dig och dina kunder eller kund. Eftersom det är bekvämt för dina kunder och dig att förbättra din försäljning.

3. Googleranking

När du utformar din webbplats på egen hand, kommer du inte att tänka på SEO (sökmotoroptimering). Men när proffsen hanterar webbdesignprocessen kommer de att integrera SEO-processen.

Det betyder att din webbplats har en större chans att visas på resultatsidorna i Googles sökmotor. Och du kommer att njuta av mer synlighet. Som på något sätt kommer att ge dig det bästa underlaget för nya kunder och att trenda.

Och det är bara meningsfullt att din webbplats är där de letar. Detta kommer bara att hända om du låter experten väva in all nödvändig SEO-taktik.

4. Profilering

En välgjord webbplats kan vara ett bra sätt att bygga upp varumärke och identitet – din profilering.

Men det finns ett antal experter inom detta område och man kommer att älska att ha sådana experter för sin webbdesignprocess. De kan hjälpa organisationen att ta steget i rätt riktning.

Därför genom att skapa en igenkännbar identitet för ditt företag och nystartade företag. Det genomsyrar online- och verkliga sfären. Genom att göra det här fördjupar du dina kunders eller klienters lojalitet så att de kan fortsätta att köpa från din webbplats i framtiden.

5. Ditt företag kommer att få trovärdighet

Numera använder de flesta av konsumenterna internet för att söka efter produkter eller tjänster de behöver. Ditt lilla företag får trovärdighet genom att ha en webbplats.

Utan en kommer potentiella kunder eller kunder att gå till dina konkurrenter som har en. Om du redan har en webbplats men det är en “gör hemma” webbplats kommer en uppdaterad sida med professionellt format ge företaget en professionell image.

Vilket kommer att inspirera till och till och med kommer att leda till större förtroende? För hemmabaserade företag är detta särskilt fördelaktigt eftersom du inte har en butik för att marknadsföra dina företagstjänster.

6. Social media

De sociala medienätverken, som exempelvis Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn, fungerar som en högteknologisk mun-till-mun för ditt företag.

Idag använder alla företag över hela världen Facebook och Twitter för att engagera sina kunder direkt och i realtid. Genom att utnyttja dessa teknologier på rätt sätt kan du skapa en direkt relation med dina kunder eller klienter och fortsätta att utöka ditt varumärke.

Social media illustration

Det finns ofta bra sätt att tillåta oönskad beröm för ditt företag som kommer att bära den enorma vikten för de andra läsarna.

Därför kan du med dessa verktyg enkelt övervaka dina sociala medier. Som indirekt kommer att hjälpa ditt företag.

7. Mobilt överallt

Antalet personer som använder sin mobil eller surfplatta för att söka efter någon fråga online har ökat lavinartat. Statistik visar att mer än hälften av sökningar görs på mobila enheter. Så du bör verkligen börja uppmärksamma din mobilvänliga webbdesign.

Lyckligtvis gör responsiv webbdesign det mycket lättare för dig att skapa en mobilvänlig och konsekvent webbplats. Du behöver inte spendera extra tid eller budget på att skapa en separat mobilwebbplats eller utveckla en applikation.

8. Kostnadseffektivt

Nuförtiden är onlinemarknadsföring mycket billigare än de traditionella marknadsföringsformerna som reklam för radio, TV eller tidningar.

Webbdesign kostnadseffektivitet illustration

Således kan dessa strategier onekligen nå ett visst antal användare. Men vad gäller kostnaden kan investeringar i webbdesign, som är mycket mer prisvärd jämfört med konventionella former av marknadsföring, locka fler kunder på lång sikt. Därför vågar vi påstå att det är kostnadseffektivt.

9. SEO vänligt

Om du någonsin uppmärksammat de bästa webbplatserna som visas på sökmotorsidan, kommer du märka att dessa webbplatser har en gemensam sak; de har attraktiv webbplatsdesign.

Tillsammans med en kombination av text, bilder, videor och annat. Webbplatser med bättre design blir topprankade i sökmotorer.

Eftersom de har innehåll av hög kvalitet som användare letar efter. Således uppgradera ditt småföretag och nystartade företag till SEO-vänliga webbplatser.

10. Visuell estetik snygg design

Du kanske har en fantastisk historia att berätta, men ingen är villig att läsa din “Om” -sida eller ingen vill utforska dina inlägg på sociala media. Det kan bero på att du inte lyckats engagera dina besökare.

Genom att engagera dina besökare kan du hjälpa din webbplats att rangordna på sökmotorsidorna. Därför kommer rankning av webbsidan indirekt att leda till ditt företag. Därför kan vi enkelt säga att detta är det viktigaste skälet till att en webbplats är viktig för ditt småföretag och ditt nystartade företag.

Vi summerar

Du som har ett litet eller nystartat företag kanske tänker: Jag har inte tid eller råd att skaffa mig en webbplats.

Det är här vi på Flexra inte håller med. Se det som en investering. En snygg och genomtänkt webbplats tillsammans med närvaro på sociala medier kan i längden fungera som din enda källa till marknadsföring. Utan att du egentligen behöver lyfta ett finger.

Det är vad vi kallar tjäna pengar medan du sover.

Vill du veta mer? Använd formuläret och kontakta oss på Flexra Consulting så berättar vi mer.

Jag vill veta mer