fbpx Skip to content

Webbutveckling

Science matters

Kontakta oss

Fält markerade med * är obligatoriska

  Jag vill veta mer om:*

  Sidan är skyddad av reCAPTCHA från Google och Sekretess och Villkor gäller.

  Webbutveckling

  Science matters

  FLEXRA fokuserar på att genom webbutveckling identifiera och integrera innovativa tekniklösningar för våra kunder. Vi integrerar avancerad teknik som stödjer företagens affärsprocesser. Situationsmedvetenhet leder till bättre beslutsfattande och minskade kostnader för verksamheten.

  Teknik för framtiden

  Webbutveckling är ett väldigt brett begrepp. Många tror att det handlar om det du ser rent visuellt på en webbplats, och det är i och för sig sant, men det du inte ser är minst lika viktigt. Vad menar vi nu, undrar ni?

  Backend

  Det som får allt att fungera är backend. All kod som gör så att en webbplats överhuvudtaget existerar. Det handlar om programmering av server/klient, databaser, säkerhet och så vidare.

  Frontend

  Det är här vi ser resultatet av allt. Språk som används är till exempel HTML, Java/Javascript och CSS. Det är det här som får allt att se ut som en webbplats eller applikation.

  Vi på FLEXRA hjälper dig att få ut ditt budskap genom att kombinera dessa två saker. I praktiken handlar det ofta om en webbshop, ren webbdesign, SEO eller rent av en webbplats inklusive allt ovanstående.

  CMS

  Om du aldrig har hört talas om CMS, så står det för Content Management System och är i princip ett mellanprogram mellan databasen och användaren via webbläsaren. En principiell fördel med ett CMS är att det gör det möjligt för icke-tekniska personer att göra ändringar på sin webbplats utan att ha teknisk kunskap. På Flexra specialiserar vi oss på WordPress, då nära 60% av alla webbplatser är byggda i detta CMS.

  Då fler och fler webbshoppar dyker upp, har vi även jobbat med Prestashop och Magento. Du kan läsa mer om det här.

   

  Våra projekt Ett urval

  Laxéns Städ & Fönsterputs

  Laxéns Städ & Fönsterputs är ett städföretag baserat i Eskilstuna som erbjuder tjänster till både privatpersoner och företag. Privattjänsterna består främst i hemstädning, flyttstädning och fönsterputs medan företagstjänsterna innefattar kontorsstädning, trappstädning och städning av chark, bagerier samt industri.

  Då de ville förnya sitt varumärke och sin onlinenärvaro, byggde vi en webbplats med utrymme för kundinteraktioner. Det var fas 1. Nästa fas blir att jobba med SEO och kampanjer för att bygga en bredare kundbas och förstå oss på och göra analyser för hur vi ska kunna öka antalet kunder och konverteringar.

  Sidan är byggd i WordPress med premiumtemat Ultra. Vi har även startat en sida på Facebook för företaget, vilken vi kommer använda oss av för annonsering och att dra potentiella kunder till sidan.

  Vi ser redan nu (efter att sidan varit live i ungefär en vecka) att besökare använder sig av formulären på sidan, och ett antal potentiella kunder har redan hört av sig och vill veta mer.

  Fas 3 blir sedan att hamna topp 3 på Google med de söktermer och fokusnyckelord vi valt.

  Besök gärna sidan genom att klicka på knappen nedan.

  Lazy Posters

  Lazy Posters är en webbshop som främst inriktar sig på att sälja posters, allt helt online. Men de säljer även tillbehör och andra varor som till exempel ramar och muggar.

  Sidan låg tidigare på Sello. Då de ville ha en “egen” domän byggde vi en ny webbshop i WordPress och kopplade den till Sello genom api. Det hjälpte med två saker: De kan fortfarande sköta all shopphantering via Sello samtidigt som de inte behöver gå in i backend i WordPress och göra någonting.

  Sidan är byggd från början i WordPress med temat Themify Shoppe, ett premiumtema som specialiserar sig på webbshoppar. Det vi även har jobbat med är implementering av Mailchimp för nyhetsbrev och kampanjer samt SEO. Ta en titt på deras sida genom att klicka på knappen nedan.

  Livsstilscoachen.com

  Livsstilscoachen arbetar med PT online, det vill säga de hjälper kunder att med hjälp av en personlig tränare sätta upp träningsprogram och nå sina mål. Skillnaden mot en traditionell personlig tränare är att allt sköts via nätet.

  Sidan är byggd i WordPress med premiumtemat Themify Ultra. Vi har även kopplat sidan till Mailchimp och jobbat med Woocommerce, GDPR och SEO. Besök sidan för att veta mer genom att klicka på knappen nedan.

  Digitalt matchprogram Eskilstuna United DFF

  Har du någonsin varit på ditt favoritlags match och fått köpa ett matchprogram som du sedan kastat? Då är du inte ensam.

  Vi, genom samarbete med Eskilstuna United DFF, vill göra det lättare för supportrar att följa sitt lag genom att helt digitalisera matchprogrammet. Detta bidrar inte bara till att du som supporter alltid har matchprogrammet med dig, det bidrar även till att hjälpa miljön. Inga fler matchprogram i papperskorgen. Dessutom bidrar det indirekt till föreningens inkomster genom att besökare kan klicka på sponsorernas länkar direkt. Tre saker som hjälper tre inblandade. En så kallad win-win-win.

  Matchprogrammet är kopplat till ett nyhetsbrev, där prenumeranterna får information om och länk till matchprogrammet för nästa match. De kan sen läsa matchprogrammet direkt i mobilen under match. Dessutom kan de se livescore på diverse andra matcher direkt i matchprogrammet, se aktuella tabeller och så vidare.

  Sidan är byggd i premiumtemat Themify Ultra. Den är också byggd efter uttrycket “mobile first”, eftersom matchprogrammet oftast används på själva matchen.

  Vill din förening också ha hjälp med att digitalisera ditt matchprogram, kontakta oss.

  Ta gärna en titt på matchprogrammet genom att klicka på knappen nedan.

  Naturliga Upplevelser

  Naturliga Upplevelser är ett företag som arbetar mot privatpersoner och andra företag med frågor kring livsstil, nutrition, träning och hälsa.

  Webbplatsen är byggd i WordPress med premiumtemat Themify Ultra. Designen är ganska “in your face” med färger som grönt, lila, blått.

  Här har vi även jobbat med interaktivitet genom att introducera formulär som besökaren fyller i.

  Materialet agerar som ett underlag som företaget kan använda sig av för att kontakta besökare och företag. De bokar in föreläsningar för att hjälpa privatpersoner att ta hand om sin egen hälsa och företag att hjälpa sin personal leva ett mer hälsosamt liv.

  Behöver du eller ditt företag hjälp med att leva ett sundare liv? Besök hemsidan för att ta reda på mer.

  Vill du ha hjälp med ett webbprojekt?

  Vi vill gärna höra av dig om ditt företag eller förening vill ha hjälp av oss på Flexra Consulting med något av dina projekt. Kontakta oss

   Jag vill veta mer om:*

   Sidan är skyddad av reCAPTCHA från Google och Sekretess och Villkor gäller.