Science matters

Webbutveckling

FLEXRA fokuserar på att genom webbutveckling identifiera och integrera innovativa tekniklösningar för våra kunder. Vi integrerar avancerad teknik som stödjer företagens affärsprocesser. Situationsmedvetenhet leder till bättre beslutsfattande och minskade kostnader för verksamheten.

Teknik för framtiden

Webbutveckling är ett väldigt brett begrepp. Många tror att det handlar om det du ser rent visuellt på en webbplats, och det är i och för sig sant, men det du inte ser är minst lika viktigt. Vad menar vi nu, undrar ni?

Backend

Det som får allt att fungera är backend. All kod som gör så att en webbplats överhuvudtaget existerar. Det handlar om programmering av server/klient, databaser, säkerhet och så vidare.

Frontend

Det är här vi ser resultatet av allt. Språk som används är till exempel HTML, Java/Javascript och CSS. Det är det här som får allt att se ut som en webbplats eller applikation.

Vi på FLEXRA hjälper dig att få ut ditt budskap genom att kombinera dessa två saker. I praktiken handlar det ofta om en webbshop, ren webbdesign, SEO eller rent av en webbplats inklusive allt ovanstående.

CMS

Om du aldrig har hört talas om CMS, så står det för Content Management System och är i princip ett mellanprogram mellan databasen och användaren via webbläsaren. En principiell fördel med ett CMS är att det gör det möjligt för icke-tekniska personer att göra ändringar på sin webbplats utan att ha teknisk kunskap. På Flexra specialiserar vi oss på WordPress, då nära 60% av alla webbplatser är byggda i detta CMS.

Då fler och fler webbshoppar dyker upp, har vi även jobbat med Prestashop och Magento. Du kan läsa mer om det här.