fbpx
FLEXRA logo horizontal white
Blob light yellow to medium yellow

Sociala Medier

Blob light blue to medium blue
Blob light yellow to medium yellow
Blob light blue to medium blue

Vad är Social Media Marketing

I generationer har mun till mun varit ett av de mest inflytelserika marknadsföringsverktygen som finns. Under det tjugoförsta århundradet har mun till mun tagit en ny form – online med sociala medier.

Som marknadsförare kan sociala nätverkswebbplatser – som Facebook, Twitter och LinkedIn – hjälpa dig att öka varumärkesmedvetenheten och nå nya kunder. Att införliva marknadsföring i sociala medier som en integrerad del av din marknadsföringsstrategi kan löna sig med enorma utdelningar för ditt företag.

Sociala medier gör att du kan interagera direkt med din publik. Det låter dig dela nyheter och produktuppdateringar. Skapa buzz om ditt företag och skapa synlighet genom att tillhandahålla innehåll som människor vill dela. När människor kommenterar dina recensioner, flöden i sociala medier och inlägg. momentum bygger och ditt varumärkes profil förbättras med ett växande antal nya kunder.

Det är ett mångsidigt, allsidigt verktyg för marknadsförare. Sociala medier kan hjälpa dig att interagera mer direkt med din publik och bli en större del av deras liv. Det låter dig dela nyheter om uppdateringar av dina produkter och tjänster, kommande evenemang, företags- och branschnyheter, kundframgångsberättelser, tips och tips och mycket mer. Himlen är inte ens gränsen. Du kan gå bortom himlen, beroende på vad dina marknadsförings- och affärsmål är. Sociala medier når publiken på varje punkt av kundresan. Med social kan du positionera ditt varumärke och visa att du är aktuell och relevant. Bygg kundrelationer genom att dela information och svara på feedback. Led trafik till din webbplats. Få folk att registrera sig för e-postmeddelanden, nyhetsbrev och annat innehåll för generering av potentiella kunder – och till och med få dem att göra inköp.

Dessutom, ju starkare din närvaro på sociala medier är, desto mer sannolikt är det att du kommer att dyka upp i en Google-sökning.

Sociala Medier

Vilka sociala medieplattformar bör ditt företag använda?

Sociala medier kan hjälpa dig att nå miljarder användare över hela världen till en relativt låg kostnad. Att välja rätt plattform för din sociala mediekampanj beror på dina specifika marknadsföringsmål och vilken typ av målgrupp du försöker nå.

En nyckelfaktor att tänka på är hur din närvaro på sociala medier visas i Google Sök. För att göra det enkelt för potentiella kunder att hitta dig online vill du att din webbsida ska dyka upp högt i sökresultaten. När du bygger din onlinenärvaro vill du kunna utnyttja den för att få mer synlighet online genom att få ditt innehåll delat.

För att skapa en effektiv social mediakampanj bör du ha en närvaro på minst tre plattformar. De sociala mediernas ekosystem förändras ständigt. Fler och fler sociala medieplattformar dyker upp hela tiden, var och en med sina egna funktioner, publik och alternativ. Här är en lista över de mest populära plattformarna hittills:

  1. Facebook (2.74 miljarder användare)
  2. YouTube (2.29 miljarder användare)
  3. WhatsApp (2 miljarder användare)
  4. Facebook Messenger (1.3 miljarder användare)
  5. Instagram (1.22 miljarder användare)
  6. WeChat (1.21 miljarder användare)
  7. TikTok (689 miljarder användare)

Alla företag behöver ju naturligtvis inte använda alla dessa plattformar, det skulle nog bli lite för mycket att hålla reda på. Men de tre som är mest populära i Sverige (Facebook, Instagram, Twitter) är alltid bra att investera i.

Hur kan Flexra hjälpa mig?

Sociala medier har tagit världen med storm och fångat fler än 3,8 miljarder användare över hela världen. Oavsett om varje plattform resonerar med dig personligen eller inte, finns det oändliga sätt för företag att marknadsföra till sina konsumenter och rikta in dem för att i slutändan göra ett köp. Genom att låta oss hålla kontakten med vänner, hitta information enkelt och lägga till våra egna personligheter i onlinevärlden, är sociala nätverk här för att stanna.

Vi på Flexra har många års erfarenhet av Social Media Marketing och kan hjälpa ditt företag att nå ut till nya kunder och marknader. Kontakta oss via formuläret eller här.

Jag vill veta mer
Jag vill veta mer om: *