fbpx Skip to content

Office 365

Office 365

I Microsoft Office 365 Business Premium ingår:
WordExcelPowerPointOutlookWordOneNoteMicrosoft TeamsPublisherAccess

Backup

Har ditt företag gått över till Office 365 eller funderar ni på att göra det? Då behöver ni komplettera med en backup-tjänst. Traditionell backup ingår nämligen inte i molntjänster som Office 365.

Backup under kortare tid i Office 365

Backup under kortare tid finns i viss mån i Office 365 genom hanteringen av papperskorgen. Om ett mail raderas ligger det kvar i papperskorgen i 30 dagar och användaren kan själv ta tillbaka meddelandet under denna tid. Efter 30 dagar, eller om papperskorgen för mailen töms, hamnar mailen i ”borttagna objekt” som inte kan nås av användaren men däremot av administratören. Mailen ligger där i 14 dagar innan de raderas för gott. Under denna tid kan administratören återta mailen. Tiden kan ändras till 30 dagar. En borttagen mailbox kan normalt återställas av administratören inom 30 dagar.

Dokument som tas bort från OneDrive eller SharePoint hamnar i webbplatsens papperskorg som ger en form av korttidsbackup eller lagring av filer som användaren raderat. Papperskorgen administreras av den som har kontot och filer kan återställas på egen hand av användaren. Som standard ligger filerna kvar i webbplatsens papperskorg i 30 dagar. Efter 30 dagar, eller om filer i webbplatsens papperskorg tas bort, hamnar de istället i en andra papperskorg, webbplatssamlingens papperskorg. Härifrån kan administratören vid behov återta filen. Filer ligger kvar i 93 dagar sammanlagt i båda papperskorgar. Det finns dock inget skydd för förstörda filer eller möjlighet att återta filer efter den tiden.

I Office 365 finns versionshantering som innebär att man kan återskapa tidigare versioner av dokument men även här finns en gräns på i snitt 90 dagar. Längre bak än så kan man inte återskapa dokument. Det är viktigt att kontrollera att versionshanteringen är aktiverad.

Hur kan jag utöka min backup av datat som finns i Office 365?

Vår backup av Office 365 låter dig enkelt använda automatisk daglig backup av mejl, bokningar, kontakter och uppgifter för alla dina användare.
Vi har ingen begränsning av lagringsplats eller backuphistorik.

Office_365_logo