fbpx
FLEXRA logo horizontal white
Flexra portfölj IUS-funktioner

I Ur och Skur

Friluftsfrämjandet I Ur och Skur
2022–
EpiServer
Episerver, HTML, CSS, Nyhetsbrev
Webbdesign, SEO

Beskrivning

Ur och Skur-pedagogiken ger ett lustfyllt och meningsfullt lärande. I autentiska miljöer rustas barnen för en hållbar livsstil – med rörelse, friluftsliv och omsorg. De bedriver även förskole- och skolverksamhet i egen regi.

Uppdrag

I Ur och Skur har länge varit en del av Friluftsfrämjandet. De ville skapa en egen webbplats, där de kan presentera sig själva och visa information som är lite mer inriktat på deras verksamhet.

Vårt uppdrag var att bygga en ny webbplats med utgångspunkt från den befintliga information som redan fanns på Friluftsfrämjandets webbplats.

Tekniken

Denna sida är byggd i Episerver. Vi har fått utgå ifrån det befinliga ramverket som Friluftsfrämjandet använt på sin webbplats. Detta innebar tre utmaningar:

  1. Modulerna som fanns tillgängliga var skräddarsydda till Friluftsfrämjandet.
  2. Då vi endast jobbat med frontend, så har vi inte kunnat påverka färg och form särskilt mycket.
  3. All information är kopplat till ett bakomvarande CRM som används av både I Ur och Skur och Friluftsfrämjandet.

Då webbplatsen i viss mån är en ”egen” webbplats, så är många av funktionerna fortfarande kopplade till det bakomvarande ramverket. Det vi främst fått jobba är att bygga vårt egna upplägg, inklusive menyer och information. Mycket av tiden har lagts på att få till uppdelningen av innehållet så att det passar I Ur och Skurs verksamhet.

Mer fokus har lagts på de verksamheter som bedrivs av just I Ur och Skur samt de verksamheter som bedrivs via licens.

Utökningar

När vi hade byggt webbplatsen, ville I Ur och Skur även ha hjälp med sitt nyhetsbrev ”I Ur och Skur-nytt” som skickas ut varje månad. Så vi har även tagit över denna uppgift. Detta sköts dock inte i Episerver, där har de en annan lösning via Apsis One.

Nästa steg är att få varje verksamhet (både de som bedrivs i I Ur och Skurs regi och de som är licenstagare) att börja presentera sina Förskolor, Skolor med Fritidshem, Fritidsverksamhet och Pedagogiska omsorg med lite mer unikt innehåll. Detta arbete har vi just påbörjat.

Design

#4377bb
rgba(67,119,187,1)
#081b49
rgba(8,27,73,1)
#081b49
rgba(8,27,73,1)
Inter
Inter, Garamond
Inter