fbpx
FLEXRA logo horizontal white
Bild från Eskilstunacupen på Flexras webbplats

Eskilstunacupen

Eskilstunacupen
2022
WordPress
Elementor, CSS, Nyhetsbrev
Webbutveckling, SEO, GDPR, Logo, Turneringsflöde

Beskrivning

Eskilstunacupen är en försäsongscup som spelas för första gången 14-16 april 2023. Cupen omfattar flickor/pojkar 7 – 14 år. Denna cup ersätter den tidigare framgångsrika Kvicksundscupen. Eskilstunacupen står för VÄRDSKAP – GLÄDJE – KAMRATSKAP.

Under våren 2022 diskuterade representanter från Kvicksunds SK, IFK Eskilstuna och Skogstorps GoIF om förutsättningar för en fotbollscup i Eskilstuna.

Alla var rörande överens om att en stad i Eskilstunas storlek borde kunna arrangera en större fotbollscup än vad som fanns i dag. Därav föddes idén till denna webbplats.

Uppdrag

Vårt uppdrag var att bygga en webbplats, där olika lag kan anmäla sig till Eskilstunacupen och där all information om cupen, klubbar, lag, matcher och resultat presenteras.

Tekniken

För detta krävdes en hel del planering. Då webbplatsen byggdes ungefär 4 månader innan cupstart, var vi tvungna att förutse hur många lag som eventuellt skulle vara intresserade och hur vi skulle lägga upp webbplatsen. I skrivande stund (i början av februari 2023) har ca 130 lag anmält sig till cupen. För detta har vi använt oss av diverse plugins som hjälpt oss att lägga upp ligor, lag, matchprogram och så vidare, så att både klubbarna och publiken skall kunna följa sina lag.

Logo

Det första vi gjorde var att ta fram en logotype. Den är baserad på färgerna från de tre arrangörsklubbarna; IFK Eskilstuna, Skogstorps GoIF och Kvicksunds SK.

Vi ville ha en klassisk logo, lättigenkännlig som kan användas både med och utan text.

Eskilstunacupen logo

Utökningar

I och med att webbplatsen lanserades, var vi naturligtvis tvungna att göra reklam för den för att få ut vårt budskap om att det är nåt på gång. Så vi kontaktade en hel del klubbar för att få upp intresset och för att sprida informationen. Genomslaget har hittills varit över förväntan och vi ligger nu i planeringsstadiet för att implementera matchprogram och sätt som vi kan presentera dessa på webbplatsen. Under tiden har vi även gjort utskick via nyhetsbrev till både de klubbar som anmält sig, men även till andra klubbar som vi tror kanske kan vara intresserade.

Ett speciellt anmälningsformulär finns på plats, där representanter för de olika lagen kan anmäla sig. Det finns även ett samarbete mellan Eskilstunacupen och olika boenden i Eskilstuna, allt ifrån vandrarhem till hotell.

Design

#17356c
rgba(23,53,108,1)
#00853e
rgba(0,133,62,1)
#777777
rgba(119,119,119,1)
Montserrat
Montserrat
Poppins, DM Sans